Bedrijfsmassage effectief bij preventie burn-out

>

Recent vernamen we van onze Minister van Werk iets wat eigenlijk iedereen al wel wist. Burn-out wordt een groot probleem in de ondernemingen, mensen worden alsmaar meer onder druk gezet tot ze zelf bezwijken aan deze druk. Er moet wat gedaan worden zegt onze minister. Reeds in de jaren 90 waren we via de “Mentally Tough” actie betrokken in preventie; we kregen toen nauwelijks gehoor; het probleem was nog niet zo erg…

Vooral burn-out bij artsen lijkt een zeer vaak voorkomend fenomeen. Bijna 18% van de artsen loopt een hoog risico, terwijl er 5% ook daadwerkelijk aan bezwijken. De voornaamste redenen zijn de hoge werkdruk, de emotionele uitputting en rolconflicten. Vanuit onze andere beroepsactiviteit kunnen we over rolconflicten een aardige babbel opzetten, maar dat is niet echt de scope van deze blog. De andere twee redenen zijn wel elementen die we met massage kunnen aanpakken.

Enkele bedrijven hebben reeds de weg gevonden naar bedrijfsmassage. Een massage voor een groep werknemers die een harde periode achter de rug heeft en die extra op het gaspedaal heeft moeten drukken, wordt verwend – bij voorkeur op een vrijdagnamiddag, net voor het weekend – met een korte maar zeer deugddoende massage.

We hebben hiervoor alleen een kleine vergaderruimte nodig, die we dan tot een mini wellness ruimte omtoveren. De reacties op de reeds ondernomen initiatieven zijn overweldigend en bijzonder positief. Een bedrijf heeft dit al meerdere malen zo gedaan, en is van plan dat nog verder te doen ook; andere bedrijven vinden het nog teveel taboe. Maar het is daadwerkelijk een effectief middel om als bedrijf iets te doen voor je werknemers, en hen te helpen in hun gevecht met de steeds toenemende druk op het werk.

wil jij ook zo’n bedrijfsmassage event opzetten? contacteer ons dan snel en we wisselen onze ervaringen met jou uit …op weg naar een zeer geslaagde preventieve actie om je medewerkers of collega’s “à point” (zowel mentaal, emotioneel als fysiek) te houden.

 

Post to Twitter Post to Facebook


Reageer