In the right mood met een heerlijk geurtje

>

Vandaag effe gaan winkelen. “One of my all time favorites” bij zo’n winkeltrip  is de afdeling met lekker geurende zeepjes, geurstokjes, wellness producten,…. Het was voor mij een drukke week en ik voelde me behoorlijk vermoeid vandaag. Wat me opviel was hoe snel je lichaam reageert op zo’n geuren. Een stokje met sinaasgeur geeft je direct een nieuwe energie-boost; Sinaas, pompelmoes e.d. aroma’s geven je een opgewekt gevoel. Nooit gebruiken bij een avondlijke massage, of je kan de sterren gaan tellen. Andere geuren zoals vanille brengen je weer in een heel ander universum…

Voor mijn massages kies ik steevast voor een lekkere ontspanningsmix. Je kan werken met kant en klare mixen van bv. La Drôme (zo’n 6 euro per flesje); die vermeng je dan met een degelijke basisolie. Respecteer wel de hoeveelheden al naargelang gebruik; of contacteer me voor een recept op jouw maat. Je kan ook zelf een mix aanmaken. Een populaire mix is 10 eenheden lavendel, 3 eenheden kamille, 8 eenheden rozemarijn en 8 eenheden marjolein.

En wat zijn jouw favoriete geuren voor ene massage en wat brengen ze bij jou teweeg?

Post to Twitter Post to Facebook


Reageer