Massage maakt je sterker

>

Stilaan komt de herst eraan en dan hoor je weer allerhande “vulgar noises” 🙂 : snuiten, hoesten, niezen etc…. Het komt er allemaal aan. Sommige mensen geraken er maar niet vanaf en zien dan reikhalzend uit naar de volgende lente. Dat massage het immuunstelsel bevordert, wisten we al langer. Maar ook een zeer lichte vorm van massage kan je al helpen om je weerstand te vergroten. en de effecten van massage zijn soms verschillend, al naargelang de intensiteit. we delen een stukje research met jou.

De research is al van enkele jaren geleden, en werd gepubliceerd in 2010 in de “‘Journal of complimentary and alternative Medecin”. Er wordt gerapporteerd over een onderzoek bij 53 mensen, tussen 18 en 45 jaar oud. De testgroep werd opgesplitst in twee en op elke groep werd massagetechniek toegepast. De ene groep kreeg een klassieke zweedse massage, terwijl de andere een “light” versie kreeg van die zweedse massage. De verwachting was dat de oxytocine zou stijgen bij de mensen, en men verwachtte ook dat hoe intenser de massage, hoe meer dat het geval zou zijn.

Uiteindelijk bleek dat de oxytocine meer stijgt bij een lichte massage. Je zou denken: allen daarheen: met minder tijd in een massage kan ik meer bereiken. wel dat is zeker waar voor oxytocine. Maar een klassieke Zweedse massage heeft dan weer andere effecten die de “light” versie niet heeft: bij de klassieke massage blijkt vooral het effect op stress (siginficante vermindering van stressniveau) een belangrijk gegeven. en meer dan dat: er was ook een duidelijke biologische verandering van het immuunstelsel zichtbaar.

Dus voor je verkoudheden: regelmatig een echte deugddoende zweedse massage, en je immuniteit wordt gevoelig versterkt!

boek nu nog je herfstkuur van enkele massages. Kortingen voor meerdere beurten! Contacteer ons voor verdere info en maak er werk van!

 

Post to Twitter Post to Facebook


Reageer