Vrouwen en hun lichaam: nooit content!

>

Onlangs had ik een massageparty. De accommodatie was een sauna omgeving. Maar voor massage was het verre van ideaal. Ik stelde mijn tafel op vlakbij de jacuzzi, mijn enige optie. Dit betekende dat er nogal wat storend geluid was, als de jacuzzi aan stond. Maar dat had ook voor gevolg dat ik gedurende de massage ook de gesprekken meemaakte van zij die in de jacuzzi zaten. en dat was wel de moeite. een favoriet onderwerp blijkbaar als vrouwen samen zijn is hun lichaam: tevreden? niet tevreden? wat zou jij veranderen?

Soms lijkt het erop dat zo’n gesprek een uitgebreid ritueel is om complimentjes te vangen bij de vriendinnen. Zo zeg je bijvoorbeeld “ik vind dat ik veel te dik ben”, en de vriendinnen repliceren: “Jij? Te dik? Kom nou, ik vond je net superslank, zo’n gestroomlijnd bodytje dat jij hebt…” Ofwel “en wat moet ik dan zeggen? Ik wou dat ik zo’n mooi lichaam had als dat van jou….” Waarop je dan geacht wordt te zeggen: “Vind jij dat? Hmm…. ” Die rituelen zijn vele van mijn lezeressen ongetwijfeld bekend.

Wel, waar 7 vrouwen bijeen zijn en zeker als ze in badkledij in een jacuzzi zitten, dan mag je je daaraan verwachten. Wat een sociologisch interessante discussie hadden ze toch. ze eindigden met een been uit de jacuzzi omhoog te steken en daarop commentaren over benen, voeten en tenen uit te wisselen. Een ding viel op: geen enkele van de aanwezigen leek echt tevreden over haar lichaam. En dit is nu net wat mij opvalt. Als een vrouw over haar lichaam spreekt, dan is er altijd wel wat aan de hand.

beauty

Veel vrouwen zijn inderdaad helemaal niet tevreden over hun lichaam. een recent onderzoek door TV zender Vijf toonde aan dat meer dan drie op de vier Vlaamse vrouwen zich bv. te dik vindt. en niet zomaar een kilootje, maar er zijn er veel die minstens 10kg willen afvallen. Een psychiater van het UZ Gent verklaart dit door te wijzen op de vurige wens om als vrouw zelfzekerheid uit te stralen en dat kan je blijkbaar alleen als je slank bent. Ja, dan hebben ze onze minister Maggie De Block nog niet gezien. A woman you can’t blow away, en zelfzeker is ze ook; Dus objectief is het niet, it’s all in the mind.

Soms heb ik het gevoel dat mensen verwachten dat ik hun lichaam slanker ga maken door het te masseren. Dat kunnen we helaas niet. Mocht het zo zijn, dan zouden we veel overuren moeten draaien vrees ik… Belangrijk is wel dat als je je niet goed voelt met je lichaam, dat een bron van stress is. en daar kunnen we wel wat aan doen…. Als dat een troost mag zijn; uit de discussie of je lichaam nu OK is of niet, daar geraak je toch nooit uit. Dus maak er gewoon het beste van, en pieker niet over wat je toch niet kunt veranderen.

Jij ook stressy over je lichaam? Probeer dan één van onze heerlijke massages aan huis. Plots ga je een heel ander en beter gevoel hebben!

 

 

Post to Twitter Post to Facebook


Reageer