Beste lezer, ik heb je geduld op de proef gesteld hé. Is al een tijdje geleden dat je me nog gelezen hebt. Een druk najaar met veel reizen rond de wereld beperkte mijn tijd; er was maar weinig tijd voor mentale rust. Maar nu is alles weer back to usual aan het worden. Gisteren had ik weer zo een leuke massage instructie. Een groep vriendinnen leerde er een aantal basis massage technieken. Voor velen was het een eerste kennismaking met massagetechniek; soms is er al eens iemand die een cursus heeft gevolgd en er verder wil. Wel, die mensen kunnen zeker aan de slag met de onderstaande video. Een zeer heldere instructie van een aantal massagetechnieken voor de rug.

 

De video overloopt een aantal technieken, startend met de effleurage natuurlijk; maar je zal zien dat effleurage (het inwrijven met olie) ook op een creatievere manier kan gebeuren dan zomaar wat olie uitsmeren. Veel aandacht gaat naar lineaire frictie technieken. Voor zij die schrik hebben om druk te zetten: je zal hier zien dat een menselijk lichaam behoorlijk wat druk kan hebben. diverse technieken waarbij de masseur elleboog, onderarm, vuisten en knokels gebruikt worden mooi gedemonstreerd. ook de richting van de beweging wordt zeer didactisch weergegeven.

Dergelijke video’s zijn een constante inspiratie voor mij. Telkens opnieuw nieuwe technieken toevoegen aan je eigen aanpak: ook de cliënt apprecieert dit. Ongetwijfeld zal ook jij geïnspireerd zijn om enkele van deze technieken uit te proberen.

Variatie, verrassing, innovatie: wil jij het eens ervaren, boek dan vlug een heerlijke ontspannende massage bij jou aan huis. Het weer leent er zich prima voor; met de barre Siberische koude buiten, kan je binnen nog intenser genieten van die heerlijke warme olie en de massage van je spieren.