Vanaf 1 maart mogen de niet-medische contactberoepen terug open. Maar…. blijkbaar mogen we nog niet aan huis gaan. De ambulante behandelingen worden blijkbaar niet toegestaan.

 

Wel in beauty center, niet bij jou aan huis

We hadden er zo naar uitgekeken om terug te mogen aan het werk gaan, maar …helaas. vol spanning keek ik uit naar de persconferentie. die geeft zoals wel vaker veel blabla en laat ons nog met vragen. vragen die jullie als klant ook stellen. Als ik dan te rade ga bij de beauty federatie, die als lobby organisatie betrokken wordt in de gesprekken vanuit de sector, dan is het zonneklaar. De Fb pagina van de sector geeft ons duidelijkheid, die we eerlijk gezegd ook verwacht hadden: geen ambulante behandelingen aan huis. Een beetje zoals nu de situatie met de kappers. 

Wij houden ons aan de richtlijnen, ook al doet het pijn

Veel klanten hebben ons opgebeld om toch maar een behandeling aan huis te krijgen. telkens werden ze afgewezen en geloof me, dat doen we met veel pijn in het hart. Niet zozeer de boetes, maar wel de principes en waarden drijven ons. De volksgezondheid wordt danig op de proef gesteld en wij kunnen allemaal iemand verliezen of ook zelf ziek worden. Misschien heb jij ook al iemand in de familie of vriendenkring verloren. Maar bovenal: als we halsoverkop van alles gaan doen, dan krijgen we mogelijks de rekening dubbel gepresenteerd. Ik wil ook weer kunnen reizen, en op restaurant gaan en ik wil vooral ook weer vrij kunnen rondwandelen zonder gemuilkorfd te zijn.

 Het doet ons ook pijn dat de federatie – ondanks alle mooie woorden vooraf over solidariteit – er niet in slaagt om haar leden ook eensgezind de maatregelen te laten respecteren. Ik ken meerdere situaties waar leden effectief gewerkt hebben, ook aan huis. en ik moet dit met lede ogen aanzien. en let’s be clear: ik zal niet aan de klikbel trekken en dan de zwarte piet moeten spelen. Gezien de “zachte kant” van de sector zou je mogen verwachten dat waarden en empathie een essentieel gegeven zijn en dat als de volksgezondheid op het spel staat, men zich ook aan waarden houdt. Maar niets is minder waar. “In den duik” wordt dienst geleverd zelfs door mensen die mij zeggen dat ze zich aan de maatregelen houden.

Een voorbeeld: een sjieke mevrouw komt voor haar schoonheidsbehandeling bij de dienstverlener. Om geen argwaan te wekken parkeert ze haar bijzonder opvallende wagen met speciale nummerplaat (kwestie van incognito te zijn) niet voor de deur op op de parking van de dienstverlener, maar in een zijstraat. Ze gaat dan te voet terug naar het schoonheidssalon voor haar behandeling….  of nog: mensen die me vertellen dat tijdens corona kapbeurten, manicures etc.. aan huis effectief gebeurden, en het resultaat is uiteraard zichtbaar; ook politici die bijzonder elegant gekapt op het scherm verschijnen. zouden dit allemaal doe-het-zelvers zijn, denk je? Dit alles roept bij mij vragen op: hoe naiëf mag je wel zijn in het naleven van maatregelen.

Ondertussen krijg ik telefoons van diverse potentiële klanten: dokters, verpleegkundigen, en zelfs medewerkers van organisaties nauw betrokken bij de covid rapportage; zij willen een massagebehandeling aan huis en ik moet hen uitleggen dat het niet mag. Waren dit allemaal mystery shoppers, die wilden zien of ik de maatregelen naleef?  Dit alles doet me zeer veel pijn, nog veel meer dan het feit om te moeten wachten tot ik weer die heerlijke ontspannende massages aan huis mag geven. En in de hoop dat de klanten ook bereid zijn te wachten op wie het spel al die tijd wél fair heeft gespeeld. 

 

 Toch een gedeeltelijke oplossing vanaf 1 maart

 Je weet dat wij een netwerk van professionele dienstverleners hebben en dat verschillende van die dienstverleners ook een eigen schoonheidssalon hebben. Wil je toch jouw massage behandeling vanaf 1 maart, dan kunnen we je helpen via de residentiële activiteiten van mensen in ons netwerk. We zoeken voor jou dan wel één van onze dienstverleners in je buurt die je kan verder helpen. Dan ben je zeker dat dezelfde kwaliteit als je gewoon bent, wordt geleverd. en ondertussen wachten we verder af, hopelijk niet op Godot. Dank voor jullie begrip en steun alvast! 

 

Een heerlijke ontspannende massage…bij jou aan huis: nog even wachten…