>
Tijdens onze massages maken we wel vaker gebruik van de vuist. voor wie de massage observeert, lijkt dat een vrij pijnlijke ingreep; diegenen die de handeling ervaart voelt dit niet zo aan. De vuist is immers een goed “instrument” om dieper massage te geven. De video hieronder toont dit ook opnieuw aan; het is zelfs noodzakelijk als je echt resultaat wil in sommige gevallen.

In de video zie je een eenvoudige techniek die kan worden gebruikt bij bv. sporters, wanneer verzuring in je lijf is ontstaan: na een lange wandeling, fietstocht of looptraining. De bil en het bovenbeen kunnen wel wat hebben en verdragen dergelijke harde strijkbewegingen zeer goed. Als je de beweging toepast, dan zal je merken dat je vrij diep doordringt in het weefsel. Dergelijke massagehandelingen vergen een beetje meer energie van de masseur, maar zijn zoveel deugddoender voor de klant. En houd dit voor ogen: je duwt door mét de zwaartekracht mee; als je je ademhaling goed onder controle houdt, dan kost het je nauwelijks extra energie.

Wil jij ook eens enkele eenvoudige technieken leren waarmee je zelf aan de slag kan, Boek dan eens een massage instructie voor twee. Een ideale activiteit voor een zaterdagavondje thuis.

 

Pin It on Pinterest