Ik heb op deze blog al wel vaker eens een berichtje gepost rond vriendinnenparty’s waar men een massage aan koppelde; onlangs heb ik ¬†een zeer leuk event mogen opzetten voor een verjaardag. Het verjaardagsfeestje had plaats in een leegstaand pand van een van de vriendinnen, dat te koop stond. Alle voordelen van dien voor een lekker zen moment: zeer veel ruimte en een wat apart sfeertje: niet het klassieke huisje-tuintje gevoel maar “empty white rooms, no distraction”, zelfs geen stoelen of tafels . De mensen moesten dus duidelijk het verschil en de sfeer maken.

Heerlijk zacht muziekje, zon op het terras en binnen enkele kussens waar de groep vriendinnen zich gevleid had voor het eerste deel van het event: een instructie aromatherapie. We hadden enkele geurtjes mee, en hebben de groep ingeleid in de wondere wereld van de aromatische magie. Voor veel mensen is dit een totaal onbekend terrein. Men associeert het aan parfum, of gearomatiseerde olie, maar er is grote verwondering voor wat je met aroma’s kunt doen voor huishoudelijk gebruik, maar ook voor medische doeleinden. We hadden ook enkele toestelletjes mee, zoals een inhalator, en er werd duchtig geurinformatie uitgewisseld tussen de deelnemers tijdens het laten rondgang van enkele aroma’s.

Dergelijke aromatherapie sessies doen we niet zo vaak. Maar telkens als we ze doen, is het “great fun”. Lekker ontspannend, zeer informerend voor de deelnemers met heel wat praktische weetjes en wat documentatie voor nadien. Het geeft zin in meer, zonder dat het een schools gevoel heeft. Alles blijft lekker luchtig en pretentieloos.

Na de aromatherapiesessie was het dan tijd voor een aantal kortere massages, met… uiteraard aromatische olie. Een prachtig sluitstuk van een verjaardagsparty die al was ingezet een tijdje voor we er aan kwamen voor onze bijdrage. Na zo’n namiddag ga je zelf lekker ontspannen naar huis terug. Het voelt niet aan als werken, het is gewoon…..beleven. En dat is een werkwoord dat we wel koesteren voor al onze activiteiten.

Heerlijke ontspannende massage aan huis is geen dienst die je koopt, het is een beleving die je in huis haalt. Even een andere wereld dan die van je dagelijkse sleur. Aarzel niet en neem snel contact met ons op als ook jij een projectje in je hoofd hebt….of aan je toe bent aan wat beleving en zen in je huisje.