Midden juni mochten we terug aan het werk voor onze massages. Niet evident en zowel masseurs als klanten aarzelden wat. We zijn ondertussen twee maanden verder,… en het lijkt wel best te lukken! Dus als jij nog aarzelt voor een massage afspraak, lees dan graag verder en ontdek dat het werkelijk kan zonder onnodige risico’s.

 

We respecteren de voorschriften

We hebben aandachtig de voorschriften van de federatie bestudeerd vooraleer te starten. Deze waren vrij stringent, maar noodzakelijk. Gelukkig zijn er veel collega’s die zich strict houden aan de voorschriften. In de massage aan huis zijn er echter ook mensen die zich maar weinig aantrekken van de regels. We vernemen dat in april en mei, in volle lockdown, door sommigen werd gewerkt. Wij kregen ook wel aanvragen van enkele klanten, maar hebben die steeds geweigerd. gezondheid gaat nog steeds boven geld. Wat ben je trouwens met je centen als je daarna op een ziekbed ligt te verstikken? 

De voor ons meest relevante voorschriften hebben betrekking op minimum hygiëne voor en na de massage, op mondmasker dragen, op ionteractie met de klant. Uiteraard verstoort dit de relatie, maar beter dat dan niks. Veel van onze klanten bieden ons een drankje aan, dat dan weer de aanleiding is voor een sociaal onderonsje na de massage: een babbel, die deel uitmaakt van de impliciete dienstverlening. Dat sociale luik komt er nu minder van. Het is een stukje minder persoonlijk, maar dat is tijdelijk. 

Ook de klant moet strict genomen mondmasker dragen. Dat is bijzonder relevant wanneer de klant op rug ligt. Voor ons lijkt het meest risicovolle wanneer we de gezichtszone masseren en de nek- en schouders. Maar er blijft natuurlijk dat fysisch contact.

 

We nemen ook eigen voorzorgen zonder voorschrift van derden…

Ik gebruik tegenwoordig geen overtrek meer op mijn massagetafel en we blijven werken met handdoeken van de klant. Na de massage wordt de tafel grondig gereinigd. Ook de mini handdoekjes die we voor de massage gebruiken worden maar 1x gebruikt, zelfs als het voor de eigen handen is.

Betalingen met payconiq gebeuren nu vaker, voor zij die geen cash willen betalen. Als we dat van te voren weten, dan kunnen we ons daarnaar schikken. Weet dat we als basisregel onze smartphone niet bij hebben, om niet gestoord te wordxen tijdens de massage; een seintje vooraf dat je met payconiq wil betalen is dan ook zeer welkom.

De eerste maand hebben we de duomassages door 1 masseur laten doen. Vanaf juli doen we ook duomassages met 2 masseurs terug, maar we plaatsen de tafels verder uit mekaar dan we gebruikelijk zouden doen. 

 

Echt genieten is een constante, die blijft

Dat je nog steeds echt geniet van je massage zal een absolute garantie zijn. In volle lockdown had iemand geopperd dat we zouden plqstic handschoenen moeten gaan aandoen. Maar gelukkig maar is dat niet het geval. We blijven masseren als voorheen en de klanten blijven het evenzeer appreciëren. Alleen zijn het er minder want nog niet iedereen heeft de weg terug willen vinden en ook de events zijn er voorlopig nog niet; veel meer duomassages dan voorheen zien we wel. Koppels willen in hun cocon-bubbel samen genieten van een moment relaxatie en vooral die aanraking die we zozeer missen toch ervaren. We merken dat de waarde van een echte relaxatiemassage nu misschien nog groter is, nu we zoveel hebben moeten opgeven gedurende enkele maanden. 

 

Bel ons vooraf op bij twijfel

Het kan gebeuren dat je zelf twijfelt of een massage wel aangewezen is. We hebben zelf een moment getwijfeld of we een thermometer zouden meenemen bij de klant voor die gevallen dat iemand zich bv koortserig zou voelen of een “verkoudheid” zou ervaren of dergelijke. voorlopig doen we dat nog niet. Maar wil je absoluut uitsluitsel, contacteer ons dan. We zijn flexiebel in de planning en veranderen de planning en reservatie graag als daar een goede reden voor is; wat we minder leuk vinden is slzechts ter plaatse on the spot ermee geconfronteerd te worden. Weet dat wie met ons werkt als richtlijn meekrijgt: bij twijfel geven we de massage beter niet. Als we mekaar helpen dan kunnen wij zorgen voor jouw heerlijk relaxatiemoment en dan maak jij ook ons gelukkig: dan kunnen we immers die topservice leveren die we steeds hebben vooropgesteld.

Een heerlijke ontspannende massage…bij jou aan huis: ook na d elockdown is dat absoluut nog mogelijk voor jou!