Vandaag is een “day off” en prachtig weer, dus mogelijks ook een dag zonder massage. Dat mag ook wel eens; eens lekker ontkoppelen en wat “me-time“; tijd voor mijn eigen Hygge-momentje.

Scandinaven zijn in menig opzicht inspirerend als het over levenskwaliteit gaat. Hygge past perfect in hun manier van denken en doen. Hygge is het Deense woord voor een gezellig, speciaal momentje voor jezelf. even je batterijen opladen met endorfines, met wat positieve energie.

Eigenlijk is Hygge net wat wij aan de klanten bezorgen als we onze massage aan huis leveren: een zalig, knus, speciaal moment. Jezelf verwennen, genieten met al je zintuigen, even alleen aan jezelf denken en dit moment intens beleven..

Veel mensen hebben het bijzonder moeilijk om eens te deconnecteren. Onlangs nog had ik een klant, die zich op de massage tafel vleide, met naast hem zijn smartphine. ik heb het ding zorgvuldig verwijderd, want dat zou nu niet echt een goed idee zijn. “Het was voor het geval ze hem opbelden” zei hij, maar dat had ik uiteraard ook zelf al door. Blijkbaar was even een uur niet bereikbaar zijn, al veel gevraagd en moeilijk haalbaar zelfs.

Andere klanten bellen soms last minute af, “omdat er iets tussengekomen is”. Dat kan uiteraard altijd wel, maar soms krijgen we nadien feedback en datgene wat tussengekomen is, bleek achteraf nu ook niet zo cruciaal te zijn.

Hygge voor onze massages aan huis is een moment creĆ«ren voor jezelf, een speciaal momentje, dat je koestert en waar je nadien ook van weet te genieten: een kopje thee in je badjas en in je knusse zetel, een fijne babbel over mogelijks onbenullige zaken, alleen voor de babbel…. het is allemaal dik in orde en zeer deugdzaam als je maar dat moment echt quality time weet te maken.

Voluit hygge-n dus!

Pin It on Pinterest