Massage helpt je je batterijen terug op te laden. Het is een energiegever. Zo zijn er nog andere, zoals sociale contacten, positieve aandacht, sport… Maar jammer genoeg zijn er ook een aantal energievreters. Wie zijn die veelvraten? En wat kan je er tegen doen?

Perfectionisten en controlefreaks hebben wel eens vaker last van piekeren. ze willen een te volmaakt parcours rijden zonder schoonheidsfoutjes en zorgen daardoor net dat ze brokken maken…. niet bij een ander, maar vooral bij zichzelf. Het leven is nu eenmaal niet perfect en door de lat zo hoog te leggen maak je het jezelf o zo moeilijk en lastig. Ontspannen is voor deze doelgroep een ware opgave; niet zelden maken mensen een afspraak voor een massage, om die last minute terug af te blazen, want…..er kwam iets tussen dat moest geregeld worden. Daar zijn we al niet meer over verwonderd: er zal altijd wel iets tussenkomen tot een externe omstandigheid de persoon in kwestie doet stoppen. Roofbouw op lichaam en geest tot de citroen volledig leeg geperst is, is niet bepaald een perspectief dat je jezelf wil toe-eigenen. Voor sommige mensen is het een lot, althans zo beweren ze. En als het dan al eens lukt om tijd te nemen voor een massage, dan is “zich ontspannen” ook niet evident. Leren loslaten kan vaak alleen onder externe begeleiding.

Soms heb je pech dat je op de verkeerde mensen stoot. Dat soort mensen dat je helemaal leegzuigt. De kampioenen van de drama driehoek. Mensen die je mentaal compleet slopen door alle energie in je lijf voor zich op te eisen. Als je daaraan toegeeft, dan kan je alleen voor jezelf zorgen als er nauwelijks nog iets overblijft. Laat het zeker niet zover komen. Durf afscheid te nemen van “valse vrienden”, mensen die alleen “nemen” in hun woordenboek staan hebben en voor “geven” geen plekje in hun hoofd en hart hebben. Het is helemaal niet erg om af en toe eens lekker egoïstisch te zijn en tijd voor jezelf op te eisen of gewoon te “nemen”. In onze massage praktijk komen we nog steeds mensen tegen die van hun partner niet “mogen” genieten. Anno 2017 vind ik dit vreselijk choquerend, maar het bestaat wel echt.

Een derde veel voorkomend fenomeen, is mensen die leven voor hun omgeving. Alle schijn wordt opgehouden. Als masseur zie je een modelgezinnetje, een luxe leventje, gewoon te perfect om waar te zijn. En plots is het “over & out” en niemand had dit natuurlijk zien aankomen. Geloof je dit nu wel zelf? Als je leeft om de schijn op te houden dan is dat als rijden op de autostrade met de handrem op. Niet goed voor de auto! Welnu de schone schijn is zonder meer niet goed voor jou. Wees eerlijk met jezelf, en leef een leven dat dit waard is. Je krijg maar één kans. Ik herinner me een massage: buiten aan het zwembad; mevrouw vroeg meneer om foto’s te nemen van de tafel. Voor  het overige was ze helemaal niet vriendelijk en zag ze er ook niet bijster happy uit. Ik heb de minuten echt afgeteld, want geen enkele “connect”. Na de massage kreeg ik geen feedback en ik verdween via de achterdeur. Groot was mijn verbazing toen ik van een andere klant hoorde dat deze klant en bericht op sociale media had geplaatst “vandaag heerlijk genoten van een zalige massage” mét de foto erbij. Je kon geen groter contrast ervaren. Foute boel!

Massage geeft je heerlijk veel energie, maar je komt ook geregeld in aanraking met duivelse energievreters. Hopelijk kan jij ze de baas en grijp je tijdig in. Boek nu nog je heerlijke ontspannende massage aan huis. Een vat vol positieve energie, alleen voor jou!

Pin It on Pinterest