Massage heeft deugddoend effect op lichaam…en geest

>

Beste trouwe lezer van deze blog,

het lijkt wel of we de spirituele toer opgaan met zo’n titel boven dit nieuwste blog artikel. Geen paniek, we zweven absoluut niet. Het is bittere ernst en realiteit: massage heeft wel degelijk meer effect dan alleen maar lichamelijk. We merken dat klanten die gesteld zijn op controle (zij die zich controle-freak noemen) het wel eens bijzonder moeilijk hebben met massage. Ze voelen dat het iets doet met hen dat zijzelf niet of niet meer onder controle hebben en dat maakt hen soms echt bang.

Schrik hoef je niet te hebben. Veel dingen die we doen hebben ook een effect op een ander vlak. Een aantal jaren terug had ik de kans om in de Verenigde Staten training te volgen bij begeleiders van topatleten. Ik heb daar Pete Sampras ontmoet, de toenmalige nr. 1 van het mannentennis.

 

Bij de begeleiding van topatleten gebruikten de coaches een model dat ook voor massages bijzonder relevant is. Het fysische, mentale en emotionele zijn nauw met mekaar verbonden. Wat je doet op één vlak heeft ook effecten op een ander vlak. Wanneer je dus een massage overweegt, sta dan niet alleen stil bij mogelijke fysische klachten of ongemakken, zoals bv. een nek of schouder of rug die wat pijnlijk is. Er zijn zoveel meer gelegenheden waar een massage wonderen kan doen: je hebt problemen op het werk en hebt er stress door, je voelt je niet ok in je vel, je piekert teveel etc…

Maar uiteraard kan je massage als preventie zien, en dan betekent massage investeren in een gezond en goed gevoel, niet alleen fysisch, maar ook mentaal en emotioneel…. Je goed in je vel voelen is dus niet alleen een fysische kwestie.

Wij passen onze massages aan huis aan uw behoeften aan; geen 2 massages zijn dezelfde….omdat uw persoonlijke situatie ook telkens verschilt, wisselende stemmingen, fysische kwaaltjes, en emotioneel stresserende periodes zorgen voor andere behoeften. Wij houden er rekening mee.. Bel ons nu voor een afspraak en investeer in uw gezondheid!

Post to Twitter Post to Facebook


Reageer