Studenten in het hoger onderwijs zitten midden in de examens. Vele zittende uren, stress, fysische ongemakken…. : je overleeft het wel, maar je kan het momenteel ook missen als kiespijn. Een momentje ontspanning maakt daarbij een wereld van verschil.

 

Toen ik studeerde kwam daar nog eens de afzondering bij. Je leefde weken als een kluizenaar. Nauwelijks tijd om een break te nemen want dan voelde je je al schuldig. De huidige generatie studenten lijkt massaal te kiezen voor “sociaal blokken”. Je vindt ze terug in bibliotheken, culturele centra etc… waar ze mekaar moreel lijken te steunen door met velen tegelijk zich over de studieboeken te buigen. 

In Gent is er het project Nachtuil. Wanneer de bibliotheek gesloten is kunnen studenten er nog in het ICC congrescentrum terecht en kunnen ze nog verder blokken tot middernacht. Het project is blijkbaar gesponsord door enkele bedrijven en dat bracht ons ook in het ICC. We hebben er twee sessies massage op locatie voorzien voor studenten die een momentje ontspanning wilden.

Het was geen probleem om de agenda gevuld te krijgen. Zoals gezegd eist stress zijn tol en een moment van ontspanning is dan welgekomen. Het is trouwens ook wetenschappelijk bewezen dat wie mentaal “à point” is, veel efficiënter en effectiever kan studeren. Je vermindert m.a.W. de vereiste studietijd omdat je geest helemaal helder is. Wie als een fossiel achter zijn boeken blijft hangen, is niet noodzakelijk effectief bezig. Kortere heldere periodes van studeren brengen minstens evenveel op.

De dankbaarheid die we dan krijgen na zo’n massagesessie is te vergelijken met wat de michelin reisgids noemt “vaut le voyage” of “vaut le détour”. Een waar genoegen om enkele mensen opnieuw “volle gas” te kunnen laten geven en misschien mee het verschil helpen maken tussen falen of slagen.

 

 

Wil jij ook die examenstress van je afschudden?

Bel ons dan voor een massage. Een nieuwe mentale boost doet je die “verloren” tijd zo weer inhalen en effent de weg naar succes.