Overstressed? Doe er wat aan… nu!

>

Ik heb de afgelopen weken nogal wat over-stresste mensen ontmoet. Pijnlijk soms om te horen hoe men de zaken zo lang op hun beloop laat. Artiesten, die continu moeten presteren en met pijn hun mooiste glimlach moeten op het gezicht toveren; managers, die de problemen van deze aardbol willen oplossen. en vrouwen – “superwomen”, zoals iemand het noemde – die moeten én carrière maken , én een toegewijde moeder zijn én ook nog eens sociale verplichtingen moeten vervullen…. Je houdt het niet voor mogelijk, en toch…

teveel zorgen

Ben jij ook zo’n over-stressed iemand? Durf je de test aangaan? Hieronder volgen een aantal “symptomen” van teveel stress:

  1. je wordt meer angstig, je maakt je meer zorgen dan voordien
  2. je wordt ongeduldiger
  3. je verliest makkelijker je humeur
  4. je vergeet vlugger dingen (een afspraak is niet in de agenda genoteerd, of je bent die rats vergeten,…. tot ze je opbellen…)
  5. je verliest focus: je doet tal van dingen, zonder echt het gevoel te hebben iets zinvols te doen
  6. je begint te twijfelen… aan dingen…..aan jezelf
  7. je lost problemen minder makkelijk op dan je voordien deed.
  8. ook komen er mogelijks negatieve gedachten in je op
  9. je wordt al eens vaker ziek
  10. en een veelvuldig gehoorde klacht: schouder of nek doen pijn, en je denkt dat één massage alles wel weer zal oplossen

We worden zo geleefd door onze omgeving, we stellen onszelf vaak veel te hoge eisen, en erger nog…. we blijven maar doorgaan. tot wanneer? Tot een externe omstandigheid ons doet stoppen, want zelf zullen we het niet doen blijkbaar. Massage kan helpen je te ontspannen, je een tijdelijk goed gevoel geven; maar de echte oorzaak van die stress moet worden weggewerkt. en die is vaak vrij complex.

Weet dat wij ook hier kunnen helpen. CHANGEFOCUS is een bedrijf waar ik al twintig jaar coaching van individuen en groepen doe ( www.changefocus.be ). Een coaching mindfulness kan je helpen terug jezelf te vinden of opnieuw uit te vinden. “Jij 2.0” : het kan in een combinatie van coaching en massage. We kennen ook enkele mensen in ons netwerk die zinvolle yoga begeleiding doen.

Wil je een complete oplossing voor je stress problemen, neem dan met ons contact. Zo krijgt je heerlijke massage aan huis nog een extra belangrijke dimensie. 

Post to Twitter Post to Facebook


Reageer