>

Het is inmiddels al een tijdje geleden dat we nog eens een video hebben gedeeld via deze blog. De video’s wekken steeds veel interesse en ja, er zijn heel wat mensen die graag zelf experimenteren met massage, zonder dat ze daarvoor ingewikkelde cursussen moeten volgen. De rugmassage is “one of the favorites” bij partnermassage. De rug krijgt nogal wat te verduren en we verwijzen naar een recent blogbericht, waar onderzoek uitwijst dat daar ook eerste fysische tekenen van over-stressed zijn voorkomen. Vanzelfsprekend dus dat dit een ideale zone is voor doe-het-zelf experimenten.

Een massage is echter niet zomaar uit te voeren. Dus voor de doe-het-zelvers: bekijk deze video aandachtig en probeer dan voorzichtig enkele technieken uit. De video is echt basic, maar je komt er als amateur masseur al een eind mee weg.

 

 

Let er vooral op dat je de spieren masseert en niet de beenderen of de wervelkolom. Je doorloopt alle fasen van de effleurage tot de uiteindelijk afsluiting van de rugmassage. Veel succes ermee!

En wil je zelf eens echt goed leren hoe je een heerlijke ontspannende rugmassage kan geven? Overweeg dan om eens voor jou en je partner een massage- instructiesessie te boeken. voor de prijs van een massage leer je technieken onder begeleiding. een leuk event voor een weekend avondje samen cocoonen!

Pin It on Pinterest