>
Beste lezer, ben je verwonderd door de titel van dit blogbericht? Eerlijk gezegd… het stimuleerde mijn nieuwsgierigheid ook wel toen ik in een recent artikel van Massage Magazine een stukje las over “repeat business” in massage. De auteur deed uit de doeken hoe je klantenloyauteit kon genereren en welke drijfveren je nodig hebt als je in deze sector actief bent. Een paragraaf in zijn artikel ging over “be a team player”.

We kennen het begrip uiteraard uit werksituaties, evaluatiemomenten, groepssporten, etc… Maar massage? Dat doe je toch alleen?! Nochtans stelde de auteur dat massage een “team sport” is. Het team bestaat uit de masseur/euse en de klant. Maximaal inspelen op mekaar is het geheim van een succesvolle samenwerking en dus de basis voor duurzame contacten.

Vooral de rol van de klant in het proces werd benadrukt: de masseur kan wel fysische ingrepen doen; het is aan de klant om daarop respons te geven. en vanuit mijn eigen praktijk ondervind ik dat maar al te vaak. Sommige klanten helpen me om mijn niveau op te tillen, bij sommige klanten mag een massage van 1u best wel langer duren, omdat je in een “flow” zit, en daardoor ook beter presteert. Andere klanten geven nauwelijks respons en maken het je extra moeilijk om je beste niveau te halen. Bij één enkele klant kan je jezelf al eens betrappen op al te vaak naar de klok te kijken; gelukkig is dat uitzonderlijk maar het gebeurt wel

Maar ook de masseur heeft zijn verantwoordelijkheid. signalen van de klant dienen op een gepaste manier beantwoord. Masseurs die hun eigen standaard ding doen en dat ook vooraf verkondigen, die maken bij ons geen of weinig kans. in het belang van de klant zetten we die liever niet in voor een massage.  De ademhaling, lichamelijke responsen allerhande zijn belangrijke signalen en leren ons hoe de klant de massage ervaart. Een klassiek voorbeeld zijn de massage handelingen aan de voet. als ik de voetzool masseer stel ik een verhoogde ademhaling vast bij veel klanten. Je ziet dit door de beweging in de buik. Dan weet je dat het goed zit. Een heerlijke ontspannende massage gebeurt dus in interactie.

Heb ook jij nood aan een betere afstemming met je masseur of masseuse? Probeer dan eens onze massages aan huis. Heerlijk, ontspannend, en met veel liefde en aandacht gegeven door mensen die gepassioneerd zijn in wat ze doen.

 

Pin It on Pinterest