>

Vorig weekend had ik een party massage. Enkele dames hadden de avond voordien lekker gefeest en wilden de day after van een heerlijke massage genieten. Ze leken er echt van te genieten. Je zou voor minder….

Waar ik geen weet van had was dat de tweede mevrouw eigenlijk liever niet door een man werd gemasseerd. ze had er mij niks vooraf over gezegd, maar kwam met de feedback na de massage. Ook zij had er enorm van genoten….. ondanks het feit dat ze eigenlijk nooit een man zou willen voor de massage. Nu kon ze wel niet anders, of eigenlijk wel, want zij had de massage vooraf geboekt. Ik had dus voor haar bijzonder goed gemasseerd, want ze had haar reserves (en eigenlijk ook een beetje…. haar vooroordelen) opzij gezet.

Ik wou wel es weten wat er dan wel zo was meegevallen. want van dergelijke situaties kan je enorm veel leren, als man in een wereld die toch wel door vrouwen wordt gedomineerd. De klant vermeldde enkele elementen, die ik voortaan bijzonder zal koesteren:

  • de impressie die ze had toen ze mijn site bezocht. Ze kreeg een goed gevoel, ondanks het feit dat ik nergens expliciet vermeld “wat het niet is” (als je begrijpt wat ik bedoel). Een website dus die een gerust en betrouwbaar gevoel geeft. En dus: “what you see is what you get”, want zo werken we ook…
  • de communicatie aan het begin van de massage, waarbij we de klanten zeggen hoe we te werk gaan, en dat ze ons ook tijdens de massage verbaal of nonverbaal feedback mogen geven, waarmee we tijdens de massage rekening houden.
  •  de massage zelf, die iets steviger blijkt te zijn ten opzichte van de massages die ze van een vrouw kreeg. Stevig, maar niet pijnlijk. Maar je voelt wel dat je gemasseerd wordt.
  • de persoonlijke aandacht voor kleine dingen

Ik kreeg ook nog een bijkomende feedback, niet onbelangrijk. Je moet weten dat mijn massagestijl een combinatie inhoudt van stevige behandelingen, afgewisseld met wat zachtere behandelingen. doel is de klant in een roes te brengen, waar hij of zij zweverig geniet van dit moment van “me-time”.  Daarbij viel voor de klant vooral de massage van de handen op, die zij als zeer persoonlijk ervaarde; maar zij zei er meteen bij dat het ook tegelijk goed voelde, dus zei ze….. “why worry?”. Een massage moet je ook kunnen toelaten!

Zo zie je maar: de manier waarop je een massage ervaart hangt af van zoveel kleine dingen, het is een zeer persoonlijke zaak, en daarmee houden we zoveel mogelijk rekening, om voor jou deze massage aan huis ook echt quality time te maken. Ik ben de klant bijzonder dankbaar voor zoveel leuke feedback. Het doet me ook stilstaan dat het niet voor iedereen even makkelijk is zich “te laten gaan” in de roes van de massage. Het toont ook aan dat elk vooroordeel of elke remming je ook kan dingen onthouden die je toch bijzonder apprecieert als je ze wél ervaart.

Wil jij ook es zo’n heerlijke ontspannende massage aan huis ervaren, maar twijfel je of aarzel je? Bestel dan een uur samen met een vriendin en deel de tijd voor jullie beide. zo kan je zelf uitmaken hoe goed het wel doet.

 

Pin It on Pinterest