>

Beste lezer, ja, we zijn weer van start gegaan. Het was iets moeizamer dan andere jaren om terug in het ritme te komen en dat deed me even stilstaan bij hoe we ons leven organiseren; er gaat geen halve dag voorbij of ik heb mijn social media accounts, mijn emails, mijn sms’en etc… gecheckt; af en toe herinnert een klant me eraan dat zelfs binnen het uur terugbellen nog niet snel genoeg is…. en in zo’n leven moet je als masseur ook nog eens zen en relax bij je klanten komen…

Je kan je inderdaad vragen stellen of dit het soort leven is dat je idealiter in je hoofd hebt. Een nieuwe start van een nieuw jaar is mogelijks ook een nieuwe start van een leven dat minder afhankelijk hoeft te zijn van de social media. Schrik dus niet als je niet elke week en post zult terugvinden hier: time to disconnect for me!  Af en toe er eens niet zijn is ook niet zo’n slecht voornemen.

En hoe zit het met jouw voornemens? Ook af en toe eens ontkoppelen? Mocht je inspiratie willen, dan vind je hieronder 4 tips om wat meer “zen” in je leven te brengen:

Tip 1: weg met dat stressy weekend!

Deel je weekend anders in. Stop met te blijven rushen van links naar rechts. Boodschappen, fitness, afspreken met vrienden, uit  eten, party, sociale verplichtingen….: STOP. Take some time for yourself….. en ja: waarom geen heerlijke massage bij jou aan huis om tot rust te komen?

 

Tip 2: stop dat continue werken

Steeds bezig zijn met dat werken creëert een zekere vervlakking, een regelmaat die op de duur en sleur wordt. Finaal haken mensen dan af, zoeken ze een andere job, of komen ze in een serieuze dip terecht. Met relaties is dat ook zo. Af en toe wat afleiding kan wonderen doen. Verras je partner eens, haal jezelf en je partner van onder dat werkjuk weg en zorg eens voor een heerlijk ontspannend moment, net op een ogenblik dat het wel nodig is, maar allerminst verwacht. Zo’n verrassingen worden wel vaker geregeld bij ons. Mag zelfs zeer last minute gebeuren tenminste…. als ik zelf niet aan het ontkoppelen ben 🙂 )

 

Tip 3: Anticipieer

Wacht niet tot je weer met pijn opstaat, of spanningshoofdpijn hebt. Een heerlijke ontspannende massage, moet vooral ontspannend zijn. Wij zijn geen kinesist of osteopaat, wij willen je fijne momenten bezorgen zonder je vooraf te moeten pijn doen. Zorg dan ook dat het voor jou een fijn moment wordt en wacht niet tot die rug een stuk hard beton is!!

 

Tip 4: maak van disconnecteren een ritueel!

En als je dit nu eens om de zoveel tijd inplant? Ik verzeker je: you are going to love it! Een ritueel om naar uit te kijken. Maak van 2017 een topjaar full of quallity of life!!

Pin It on Pinterest