>

In onze massage aan huis merken we dat sommige vrouwen liever niet hebben dat ze een hoofdmassage krijgen. Bezorgdheid om haren die in de war zullen geraken of olie die aan de haren kleeft, krijgen de overhand op de mogelijke weldaden die je zou kunnen ondervinden van een verkwikkende hoofdmassage. Jammer, want je mist dan wel iets zeer waardevols.

Het hoofd bevat namelijk alle zintuigen en is verbonden met het denken. Onze zintuigen ontvangen prikkels en ons denken geeft impulsen: beide zijn activiteiten van vata. Vata is één van de drie levensenergieën volgens de Indische Ayurveda leer, naast pitta en kapha. De overdaad aan olie, zo kenmerkend voor een ayurveda massage, werkt vata-verlagend.

Mensen van het vata- type hebben kort geheugen maar zijn snel van begrip. Ze vertonen weinig wilskracht, mentaal instabiel en weinig tolerantie, vertrouwen of moed. Vata typen zijn vaak nerveus, angstig en onrustig. Ze kunnen vaak snel geld verdienen en dit even snel weer uitgeven, zijn materialistisch en dus blijven ze eigenlijk geestelijk arm.

De Indische hoofdmassage helpt de stress reduceren, vermindert hoofdpijn. vooral mensen met last van migraine, depressie, slapeloosheid kunnen enorm veel baat hebben bij een regelmatige hoofdmassage.

Onderstaande video toont u enkele eenvoudige technieken die je bij je partner kan toepassen en die we ook gebruiken in onze massage aan huis.

 

Wat vind jij zo deugddoend aan een hoofdmassage? Welke effecten heeft het? Laat het ons weten!

Pin It on Pinterest