>

Recente cijfers over lage rugpijn doen de wenkbrauwen fronsen: In 90 tot 95% van de gevallen van lage rugpijn is de oorzaak onbekend of onduidelijk. Het aantal rugoperaties is in 10 jaar met 40% toegenomen tot ongeveer 26900 in 2012. Als je de twee verbindt: operaties maar in de meeste gevallen kent men de oorzaak niet…… hmmm niet zo goed bezig. Zijn er dan geen betere alternatieven? We hebben er 7 gevonden, maar ze zijn ook niet allemaal even bemoedigend. Massage is één van de beste opties wil je preventief met je rug bezig zijn.

De 7 alternatieven die we hebben gevonden zijn de volgende:

 1. meer en beter slapen
  Op zich is dit nog niet zo’n slechte optie, maar de meeste mensen hebben zo’n druk leventje dat ze hun problemen op het werk mee nemen naar bed, en daar dan ook als een zenuwknobbel proberen de slaap te vatten. Nee dus…
 2. letten op je houding
  Een goede optie en belangrijk zeker weten. Maar echt “excited” geraak je hier ook niet van. Het heeft soms iets kunstmatigs en je MOET er steeds op letten. Het ius zeker niet iets wat spontaan gebeurt
 3.  Spierverslappers en pijnstillers
  O wee!!! Zit niet aan de pillen. We are not made for this!
 4. Versterk de spieren
  Op! met zijn allen naar de fitness. Goed voor de eerste maanden van het nieuwe jaar, na onze nieuwjaarsbeloftes, maar al vlug hebben we ook daarvoor weer te weinig tijd.
 5. Blijf bewegen
  Ja, een degelijke optie. En we kunnen het combineren met het werk. dus doen!
 6. Ijs en warmte
  Ook een degelijke optie, maar zie jij jezelf al met een zak ijs aan tafel, in de zetel, op het werk. Dan geef je het signaal: there is something wrong with me!
 7. MassageHet zal je niet verwonderen dat ik dit ook een goede optie vind. en meer nog, een van de meest verkieslijke in de lijst!

Waar wacht je op: koppel het aangename aan het nuttige en doe nu ook zelf aan preventie voor je lage rug. Geniet dubbel: én van het moment én van de pijn die je hebt kunnen voorkomen. Bel ons nu voor een afspraak bij jou aan huis!

Pin It on Pinterest