Het contact met mensen verloopt zeer verschillend. Soms hartelijk, soms koud als ijs; bij een massage aan huis maakt dit ook voor de masseur een wereld van verschil. “getting connected” heeft een wezenlijke impact op de kwaliteit van een massage, tenminste als die massage meer is dan enkele technische bewegingen alleen.

Vorige week had ik twee afspraken op dezelfde avond. Voor beide afspraken was het een eerste massage ervaring van de klant. Beide hadden ze ook de massage cadeau gekregen. De eerste afspraak was bijzonder warm en hartelijk; het was een warm nest waar ik in belandde, en die warmte straalt van de mensen af. Ik merkte de impact op mijn gemoed: als anderen rondom je hartelijkheid uitstralen, dan kan je daar niet onberoerd rond blijven. Je voelt je meteen ook zelf goed en het heeft een invloed op je werk.

Dat laatste viel ma pas op toen ik bij mijn tweede afspraak aankwam. Hoewel de temperatuur in de ruimte minstens even hoog was, voelde de werkelijke temperatuur van het gemoed een stuk killer. Het was niet echt een hartelijke ontvangst, maar het was weliswaar formeel OK. Een connectie was er niet en dat merk je al vlug als je je naam zegt en men blijft maar “meneer” gebruiken. Zelfs bij de eerste handdruk voel je al hoe de sfeer zit. En dat was niet echt een vijfsterren belevenis.

Toen ik vertrok, wenste mevrouw mij nog een fijne dag, ook al was het al pikdonker en dik na tienen savonds. Die dag zou weldra eindigen dus. Alles was formeel volgens het boekje, maar we misten een ziel. Die avond heb ik ook niet mijn beste massage gegeven, merkte ik. Dit was gewoon “werken”, en niet iets wat overeenstemt met een toffe belevenis.

Achteraf herkauw je zo’n ervaringen en besef je dat het niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is om te connecteren. Wie weet wat de achtergrond van mensen is of wat ze hebben meegemaakt vandaag; maar wat je wel weet is dat mensen blijkbaar andere mensen kunnen inspireren of infecteren met hun gemoed. En dat heeft op zijn beurt een impact op je performance.

Een massage aan huis geven leert ook de gever heel wat bij over de psyche van de mens en de reden waarom soms zoveel spanningen in een lichaam voelbaar zijn. Massage heeft op zijn beurt niet alleen een fysische impact, maar ook een impact op je gemoed. Lichaam, emoties en mentale gezondheid: het hangt allemaal samen.   

 

 

Wil jij ook mentaal "à point" zijn?

Neem dan vroeg genoeg de tijd om eens een massage aan huis te genieten. Dan hou je je geest fris, bouw je aan je emoties en houd je ook je lichaam gezond. Maak er meteen werk van!